Αρχική ΣελίδαΝέα - ΑνακοινώσειςΣύνδεσμοιΕπικοινωνία
Δευτέρα 18 Αύγουστος 2014
ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ

ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ
Εγκρίθηκαν από το Τεχνικό Συμβούλιο οι μελέτες και ετοιμάζονται τα τεύχη Δημοπράτησης για το ΕΣΠΑ

Σύντομη περιγραφή των προς ανέγερση σχολείων στο Ο.Τ. 17 στο Ηλιακό Χωριό
Το 3ο Δ.Σ. και το 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Λυκόβρυσης είναι ένα συγκρότημα σχολείων που έχει μελετηθεί για να τοποθετηθεί στο Ο.Τ 17 του Ηλιακού χωριού.

Η αρχική πρόβλεψη για το χώρο ανέγερσής τους αφορούσε το χαρακτηρισμένο χώρο για σχολεία, στα Ο.Τ. 29,30,31 στη Λυκόβρυση. Λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΟΣΚ (τώρα ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ) απαλλοτρίωσης των οικοπέδων, επιλέχθηκε το Ο.Τ. 17 στο Ηλιακό Χωριό μοναδικός χώρος ιδιοκτησίας ΟΣΚ.
Η κατασκευή των Σχολείων είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί παρά τη προσθήκη 10 νέων αιθουσών στα υπάρχοντα σχολεία του Δήμου, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις. Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υποδέχτηκε, στη τριετία 2011 – 2014, 900 επιπλέον μαθητές. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχισθεί.
Το υπό κατασκευή 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο θα αποσυμφορήσει το 4ο Δημοτικό Πεύκης και το 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης.  
Το Δημοτικό Σχολείο είναι ένα διώροφο κτίριο 1.445m2 με στέγη το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μια αίθουσα συγκεντρώσεων με σκηνή για τις σχολικές εκδηλώσεις, Βιβλιοθήκη, 6 αίθουσες κλασσικής διδασκαλίας καθώς και 3 ειδικές αίθουσες: υπολογιστών, Φυσικοχημείας και Ξένων Γλωσσών.
Τα Νηπιαγωγεία, θα συστεγαστούν σε ένα ισόγειο κτίριο 335m2 με στέγη το οποίο περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο ανάπαυσης, τραπεζαρία και κουζίνα για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ολοήμερου. Διαθέτει επίσης ένα πολυδύναμο χώρο για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των νηπίων.
Τα δύο κτίρια θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο της Βαριάς Προκατασκευής, έναν ιδιαίτερα ασφαλή και αντισεισμικό τρόπο κατασκευής που έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Το οικόπεδο είναι συνολικού εμβαδού 5.265m2 από τα οποία τα δύο σχολεία θα καταλαμβάνουν τα 1.117m2, αφήνοντας έτσι περίπου 4.100m2 για αύλειο χώρο και αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκτός από το χώρο προαυλισμού, έχει προβλεφθεί στο χώρο του Δημοτικού κατασκευή γηπέδου basket και κερκίδων και εκπαιδευτικός ανθόκηπος. Στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου, θα υπάρχουν παιχνίδια νηπίων, όπως  εξέδρα με σκάλα και τσουλήθρα και λαβύρινθος, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής.
Κατά το σχεδιασμό έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξοικονόμηση ενέργειας με την πρόβλεψη εγκατάστασης γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού και για τα δύο κτίρια καθώς και με την εγκατάσταση φωτιστικών με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Δημοτική Συγκοινωνία

Ο Δ.Φωκιανός την ΝΕΤ
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;
 
Εκδηλώσεις
Αύγουστος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

28/11/2013 17:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Ψηφιακό Σχολείο Του Υπ. Παιδείας δια βίου μάθησης & θρησκευμάτων. Σχολικά Βιβλία 2011-2012

Δημοσίευση Δ.Πράξεων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου

>/tr>

ΟΙ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση για την ανάθεση εργασίας με τίτλο "Υλοποίηση δράσεων διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας/ ενημέρωσης" υποέργο 5 της πράξης με τίτλο "Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
«παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση χρηματοοικονομικής ανάλυσης του έργου κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πέρου» που εντάσσεται στην εγκεκριμένη πράξη «Τεχνική Βοήθεια Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης», με κωδ. MIS 374180, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)»

ΕΡΓΟ:ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 87.202,30 Ευρώ
Αριθμ. Πρωτ. : 6760

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα (30) ατόμων έως επτά μήνες

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πεύκη 27/11/2012
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για Επιστημονικό και Τεχνικό Σύμβουλο Παρακολούθησης και Υποστήριξης του Σχεδίου Υλοποίησης (ΣΧΥ) του Δήμου.

ΝΠΔΔ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕ.Α.Π.
Πεύκη 4/9/2012
Αρ.Πρωτ 458
ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την εκτέλεση των εργασιών με τίτλο «ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012»προϋπολογιζόμενης δαπάνης 36.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23%.

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ       
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΟΙ.Π.Α.Π.
Ημερομ. 20/9/2012
Αρ. Πρωτ.:  1099
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του  ΝΠΔΔ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΚΟΙ.Π.Α.Π.) ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ένδεκα (11) μηνών συνολικά, ειδικότητας έξι (6) ατόμων κατηγορίας ΤΕ βρεφονηπιοκόμων και ενός (1) ΔΕ μαγείρων με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Περιφέρεια Αττικής - Γεν. Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο, σύμφωνα με το ν.4070/12

Περιφέρεια Αττικής
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(Α) Δυνατότητα παραχώρησης ακινήτων διαχείρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
(Β) Δυνατότητα εξαγοράς ακινήτων διαχείρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
(Γ) Δυνατότητα εξαγοράς βοσκοτόπων από αποκαταστημένους κτηνοτρόφους ή από νόμιμους κληρονόμους
(Δ) Δυνατότητα μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο σε ακίνητα

Περίληψη διακήρυξης για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Περίληψη διακήρυξης για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) ιατρών

Τμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΤμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

 

ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
ΠΕΥΚΗΣ