Αρχική ΣελίδαΝέα - ΑνακοινώσειςΣύνδεσμοιΕπικοινωνία
Τρίτη 19 Αύγουστος 2014
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προσκλήθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο  εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Padova της Ιταλίας στις 3 Απριλίου για να παρουσιάσει την εμπειρία του από την διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και την διαδικασία προετοιμασίας και πιστοποίησής του σύμφωνα με το πρότυπο ISO50001.

Ο Δήμος είναι ένας από τους 8 πρωτοπόρους Ευρωπαϊκούς Δήμους που πιστοποιήθηκαν για την ενεργειακή τους διαχείριση σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή και ο πρώτος στην Ελλάδα.  Η εμπειρία του Δήμου θεωρήθηκε πολύτιμη καθώς αποτελεί υπόδειγμα για άλλους Δήμους σε όλη την Ευρώπη και αυτήν κλήθηκε να μεταφέρει και σε άλλους Δήμους και φορείς ανά την Ευρώπη. Την παρουσίαση έκανε η Μηχανικός του Δήμου μας Βασιλική Αμέντα, που είναι και το Επιτελικό πρόσωπο του Δήμου στη συγκεκριμένη Δράση.
Στα πλαίσια της παρουσίασης αυτής παρουσιάστηκε η στρατηγική του Δήμου για την αειφόρο ενέργεια που τον κινητοποίησε να συμμετάσχει σε αυτές τις πρωτοβουλίες, η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ο τρόπος που τα ξεπέρασε και τέλος τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Η παρουσίαση έλαβε συγχαρητήρια από τους συμμετέχοντες.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στα πλαίσια του έργου «50000 and 1 SEAPs» που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στα πλαίσια του προγράμματος Intelligent Energy Europe. Στο έργο συμμετέχουν φορείς από την Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λετονία και Ελλάδα. Συμμετέχων από την Ελλάδα είναι το ΚΑΠΕ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο 21ΟΤΑ.
Το έργο αφορά στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κατά το σχεδιασμό του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια των Δήμων που μετέχουν στο Σύμφωνο των Δημάρχων. Ειδικότερα προβλέπεται η εφαρμογή του προτύπου ISO 50001, όπως για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε Εθνικό, αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο.  Η διαδικασία αυτή αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδο.
Τον Ιούλιο 2013 ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης έγινε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση ISO50001 για το σύνολο των λειτουργιών του.
Η συμμετοχή και η εισήγηση του Δήμου στο εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του έργου «50000 and 1 SEAPs» κατέδειξε ότι η μέχρι σήμερα προσπάθεια του Δήμου για καλύτερη διαχείριση ενέργειας εκτός από τα απτά αποτελέσματα που έχει ήδη αποφέρει, τον έχει καταστήσει πρωτοπόρο σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Δημοτική Συγκοινωνία

Ο Δ.Φωκιανός την ΝΕΤ
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;
 
Εκδηλώσεις
Αύγουστος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

28/11/2013 17:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Ψηφιακό Σχολείο Του Υπ. Παιδείας δια βίου μάθησης & θρησκευμάτων. Σχολικά Βιβλία 2011-2012

Δημοσίευση Δ.Πράξεων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου

>/tr>

ΟΙ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση για την ανάθεση εργασίας με τίτλο "Υλοποίηση δράσεων διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας/ ενημέρωσης" υποέργο 5 της πράξης με τίτλο "Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
«παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση χρηματοοικονομικής ανάλυσης του έργου κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πέρου» που εντάσσεται στην εγκεκριμένη πράξη «Τεχνική Βοήθεια Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης», με κωδ. MIS 374180, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)»

ΕΡΓΟ:ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 87.202,30 Ευρώ
Αριθμ. Πρωτ. : 6760

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα (30) ατόμων έως επτά μήνες

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πεύκη 27/11/2012
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για Επιστημονικό και Τεχνικό Σύμβουλο Παρακολούθησης και Υποστήριξης του Σχεδίου Υλοποίησης (ΣΧΥ) του Δήμου.

ΝΠΔΔ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕ.Α.Π.
Πεύκη 4/9/2012
Αρ.Πρωτ 458
ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την εκτέλεση των εργασιών με τίτλο «ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012»προϋπολογιζόμενης δαπάνης 36.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23%.

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ       
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΟΙ.Π.Α.Π.
Ημερομ. 20/9/2012
Αρ. Πρωτ.:  1099
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του  ΝΠΔΔ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΚΟΙ.Π.Α.Π.) ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ένδεκα (11) μηνών συνολικά, ειδικότητας έξι (6) ατόμων κατηγορίας ΤΕ βρεφονηπιοκόμων και ενός (1) ΔΕ μαγείρων με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Περιφέρεια Αττικής - Γεν. Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο, σύμφωνα με το ν.4070/12

Περιφέρεια Αττικής
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(Α) Δυνατότητα παραχώρησης ακινήτων διαχείρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
(Β) Δυνατότητα εξαγοράς ακινήτων διαχείρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
(Γ) Δυνατότητα εξαγοράς βοσκοτόπων από αποκαταστημένους κτηνοτρόφους ή από νόμιμους κληρονόμους
(Δ) Δυνατότητα μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο σε ακίνητα

Περίληψη διακήρυξης για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Περίληψη διακήρυξης για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) ιατρών

Τμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΤμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

 

ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
ΠΕΥΚΗΣ