ΑρχικήΤα Νέα μαςΔελτία ΤύπουΣύνδεσμοιΕπικοινωνία
Τετάρτη 22 Φεβρουάριος 2017
Δημοτικός Λαχανόκηπος

Δημοτικός Λαχανόκηπος
Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
ένα χρόνο λειτουργίας

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2013.Η παραχώρηση της γεωργικής έκτασης έρχεται ως εφαρμογή του Έργου «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής & Λυκόβρυσης - Πεύκης» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής & Λυκόβρυσης - Πεύκης ως Συμπράττοντες Φορείς.

  • Click to enlarge KHPOS1.jpg
  • Click to enlarge KHPOS2.jpg
  • Click to enlarge KHPOS3.jpg
  • Click to enlarge KHPOS4.jpg
  • Click to enlarge KHPOS5.jpg
  • Click to enlarge KHPOS6.jpg
  • Click to enlarge KHPOS7.jpg

Δικαιολογητικά ωφελουμένων
Αίτηση ωφελουμένων

Πιο συγκεκριμένα, ως Δημοτικός Λαχανόκηπος ορίζεται μία γεωργική έκταση περίπου 6 στρεμμάτων οποία είναι περιφραγμένη και αρδευόμενη, μέσα στην οποία μπορούν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά τουλάχιστον 100 άτομα που είναι άνεργοι, άποροι ή άστεγοι, είτε και άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο κάθε ένας δικαιούχος έχει 50τ.μ. για ένα έτος τα οποία καλλιεργεί μόνος τους και με τη βοήθεια των οικείων του, με άμεσο σκοπό τη σίτιση του ίδιου και της οικογένειά του, ενώ το 10% της ετήσιας παραγωγής τους πρέπει να το παρέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα εργαλεία και τα φυτά παρέχονται από το πρόγραμμα. Επίσης στο χώρο βρίσκεται πάντα και ο Γεωπόνος ο οποίος κατευθύνει όλους τους ωφελούμενους και παρέχει τις απαιτούμενες γνώσεις για την επιτυχία της καλλιέργειας.
Το προσωπικό του Δημοτικού Λαχανόκηπου αποτελείται από τον Γεωπόνο(όπως αναφέρθηκε) που ονομάζεται Φίνος Λουκάς, ο οποίος υποστηρίζει και συμβουλεύει τους ωφελούμενος ,την επιστάτρια, Καραβοκύρη Πωλίνα που βοηθάει και διευκολύνει την εργασία τους και την Κοινωνική Λειτουργό, Λινάρδου Σπυριδούλα, που συλλέγει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα και παρέχει Συμβουλευτική  Κατεύθυνση και Υποστήριξη σε όσους ωφελούμενους χρειάζονται βοήθεια.
Στο λαχανόκηπο εδώ και ένα χρόνο συμμετέχουν ήδη 50 άτομα τα οποία προέρχονται από όλους τους προαναφερθέντες δήμους. Πρόκειται για άτομα όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών ομάδων.
Η συνεργασία μεταξύ των ωφελουμένων αλλά των ωφελουμένων με το προσωπικό είναι πολύ καλή και ευχάριστη. Υπάρχει ένα σύστημα που είναι βασισμένο σε συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας για το οποίο ενημερώνεται ο κάθε ωφελούμενος ξεχωριστά κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Λαχανόκηπο και έτσι όλα είναι αρμονικά και απόλυτα λειτουργικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν αναπτυχθεί φιλίες μεταξύ των ωφελουμένων, το κλίμα που επικρατεί χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως «ευχάριστο», «υποστηρικτικό», «φιλικό», «οικογενειακό».
Σε ότι αφορά την απόδοση της παραγωγής όπως αναφέρθηκε από πολλούς ήταν μεγαλύτερη από αυτό που περίμεναν καλλιέργεια των φυτών γίνεται με βιολογικό τρόπο κάτι που όπως είπαν και οι ίδιοι οι ωφελούμενοι κάνει τα λαχανικά τους πολύ νόστιμα και υγιεινά. Τα πολύ καλά αποτέλεσμα της παραγωγής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γεωπόνου, οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πολύ σωστή και προσεκτική εργασία των ωφελουμένων, οι οποίοι άκουσαν και τήρησαν απόλυτα τις κατευθύνσεις και τις συμβουλές του. Ενώ φάνηκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ασχολήθηκαν με πολύ μεγάλο μεράκι και αφιέρωσαν χρόνο από την προσωπική τους ζωή και οι κόποι τους ανταμείφτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι τους τελευταίους μήνες τώρα, που γίνεται η συγκομιδή της χειμερινής καλλιέργειας, οι ωφελούμενοι έρχονται σχεδόν καθημερινά και παίρνουν μία ποσότητα λαχανικών από το μποστάνι τους με την οποία συμπληρώνουν το οικογενειακό τους γεύμα χωρίς να είναι απαραίτητη η αγορά των λαχανικών τους από
Επίσης μέσω του Δημοτικού Λαχανόκηπου έχουν γίνει κάποιες δράσεις προς την κοινωνία. Η πρώτη εξ αυτών ήταν κατά την έναρξη του προγράμματος όπου ζητήθηκε η συνεργασία με το Οικοτροφείο της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ψυχικής Υγείας που βρίσκεται στη Λυκόβρυση έτσι ώστε κάποιοι από τους φιλοξενούμενους εκεί να συμμετέχουν στο Λαχανόκηπο καθώς πρόκειται για ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθή κοινωνικά ομάδα με χαμηλό εισόδημα και με λιγότερες ευκαιρίες στην απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα η ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο αντικείμενο θα βοηθούσε και στην κοινωνική επανένταξή τους αφού θα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με άλλους ανθρώπους από τη Κοινότητα. Έτσι λοιπόν επιτεύχθηκε ο στόχος, και από τον Λαχανόκηπο ωφελούνται 4 άτομα τα οποία έχουν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συνεργάζονται άριστα. Η δεύτερη δράση αφορούσε την εκπαίδευση και την προαγωγή γνώσης. Έτσι διοργανώθηκε εκπαιδευτική εκδρομή-επίσκεψη ενός Τμήματος του Τεχνικού Λυκείου Αμαρουσίου με αντικείμενο τη Γεωπονική τέχνη όπου τους έγινε μία πλήρη ενημέρωση για τη δημιουργία και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου, ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και τα οφέλη του, ενώ στο τέλος αφού λύθηκαν οι απορίες των μαθητών, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, κατευθύνσεις, συμβουλές και γνώσεις από τον Γεωπόνο με σκοπό οι μαθητές να φτιάξουν τον δικό τους Λαχανόκηπο σε μία έκταση του σχολείου.
Κλείνοντας λοιπόν πρέπει να αναφερθεί το εξής, ότι μπορεί το πρόγραμμα του Δημοτικού Λαχανόκηπου να έχει ως άμεσο σκοπό την σίτιση των ωφελουμένων του, όμως στη πράξη και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Λαχανόκηπου της Λυκόβρυσης παρατηρήθηκε και αποδείχθηκε ότι μέσα από αυτό δημιουργήθηκαν φιλίες, αναπτύχθηκε ένα συνεργατικό και ευχάριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων που μέχρι τότε ήταν άγνωστοι μεταξύ τους, αναπτύχθηκε η κοινωνική δικτύωση των ατόμων. Οι περισσότεροι από αυτούς απέκτησαν ένα καθημερινό ενδιαφέρον, ένα κίνητρο για να εργαστούν, να ενεργοποιηθούν ξανά και να ξεχαστούν από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα. Επιτεύχθηκε η ψυχική ευημερία κάποιων που ίσως ήταν κοινωνικά αποκλεισμένοι ή είχαν αποξενωθεί και απομονωθεί εξαιτίας της ανεργίας και των οικονομικών δυσκολιών που τους ταλαιπωρούσαν.

 

Κοιν.Εισόδ.Αλληλεγγύης

Ανοικτή Γραμμή

e-mail : grafeiodimoti@likovrisipefki.gr

Κτηματολόγιο


4ο ATTIKA RUN&FUN 2017


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Πρόγραμμα Εξοικονομώ

Εθνικές Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5 Ιουλίου 2015

Ληξιαρχείο

Δημοτική Συγκοινωνία

Συνένευξη του Δημάρχου
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;
 
Εκδηλώσεις
Φεβρουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Ψηφιακό Σχολείο Του Υπ. Παιδείας δια βίου μάθησης & θρησκευμάτων. Σχολικά Βιβλία 2011-2012

Δημοσίευση Δ.Πράξεων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου

>/tr>

ΟΙ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΚΟΙΠΑΠ)
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ
προκηρύσσει
συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης για τα ελαιόλαδα, οπωροκηπευτικά, κρέατα, πουλερικά και ψάρια (νωπά και κατεψυγμένα), το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%) στη νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους την ημέρα παράδοσης, όπως αυτή προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόμενο δελτίο πιστοποίησης τιμών της υπηρεσίας εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3438/2006.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Για την παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2017»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ
προκηρύσσει
συνοπτικό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2017», προϋπολογισμού 45.000,00 ευρώ, με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει της τιμής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 88 και 117 του Ν. 4412/2016.
Διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»προϋπολογισμού 188.018,39 Ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
& ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΟΙ.Π.Α.Π.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης
προκηρύσσει
πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραφισμένες προσφορές για
προμήθεια ειδών διατροφής 2016-2017
Προκήρυξη για την πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Την πλήρωση με επιλογή μίας (1) θέσης δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγο με σχέση έμμισθης εντολής με πάγια αντιμισθία στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Περίληψη Διακήρυξης Δημόσιου Ανοικτού Ηλεκτρονικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού
για την προμήθεια καυσίμων Έτους 2016-2017
Διακήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια δομικών υλικών

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό
με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ
για την "Προμήθεια δομικών υλικών", σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.
και του Ν.2286/1995, προϋπολογισμού: 29.991,89 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ 23%

Αποτελέσματα
της με αριθμό. ΣΟΧ 1/2015 προκήρυξης
για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου
Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης διακηρύσσει επαναληπτικό ανοικτό πλειοδοτικό, φανερό και προφορικό διαγωνισμό για την «Εκμίσθωση κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση στεγάστρων στάσεων αναμονής επιβατών (ΟΑΣΑ Δημ Συγκοινωνίας) με σκοπό την προβολή υπαίθριας διαφήμισης»

Ανακοίνωση
Για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά δέκα τεσσάρων (14) ατόμων στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την υλοποίηση της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, που εδρεύει στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα
(βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Τμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΤμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

 

ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
ΠΕΥΚΗΣ