Αρχική ΣελίδαΝέα - ΑνακοινώσειςΣύνδεσμοιΕπικοινωνία
Παρασκευή 03 Οκτώβριος 2014
Ο Δήμος υπερασπίζεται το δάσος Κάσδαγλη

15/12/2011
Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υπερασπίζεται τον δασικό χαρακτήρα του Δάσους Κάσδαγλη.
«Η δημοτική αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι αποφασισμένη να μη χαθεί ούτε σπιθαμή από τα πολύτιμα δάση της περιοχής μας. Όποιος έχει παρόμοια σχέδια για να στερήσει πράσινο και οξυγόνο από τους δημότες μας, θα βρει απέναντι του το Δήμο».Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Φωκιανός την Τετάρτη (14.12.2011) καταθέτοντας στην Επιτροπή Δασικών Αμφισβητήσεων της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Αττικής εναντίον όσων έχουν αντιρρήσεις με την πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Πεντέλης ως προς το ……δασικό χαρακτήρα του ….Δάσους Κάσδαγλη. «Είναι βέβαιο ότι σήμερα δεν μπορεί κανένας να φανταστεί το Δάσος Κάσδαγλη οικοπεδοποιημένο με πολυκατοικίες, επισήμανε ο κ. Δ. Φωκιανός. Σημείωσε δε, ότι χάρη στον αποφασιστικό αγώνα των δημοτών και των φορέων του πρ. Δήμου Λυκόβρυσης στάθηκε δυνατό να αλλάξει ο σχεδιασμός και να υπογειοποιηθεί η Λεωφ. Κύμης ώστε να σωθεί το δάσος. «Η θέση του Δήμου –εξήγησε ο Δήμαρχος – καθορίζεται με κριτήρια περιβαλλοντικά και κοινωνικά και στηρίζεται στις θετικές αποφάσεις του Δασαρχείου Πεντέλης (πράξη χαρακτηρισμού του 2002) και την απόφαση 905/2005 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικυρώνει στην ουσία την πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου» «Επίσης το άρθρο 117 παρ.3 του Συντάγματος και ο Νόμος 998/79 άρθρα 38 και 41 παρ.1 υπογραμμίζουν ότι καμία δασική έκταση δεν χάνει το δασικό χαρακτήρα της ,ούτε μετά από πυρκαγιές ,εκχερσώσεις, καλλιέργειες, αυθαίρετη δόμηση κλπ. Όλα τα ανωτέρω δεν συνιστούν πράξεις νομής σε δημόσια δάση» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και τόνισε:
«Το μεγάλο θέμα του κοινωνικού προβλήματος που αποτελεί η στέγαση των ανθρώπων που κατοικούν δεκαετίες στο δάσος , απασχολεί πολύ σοβαρά το Δήμο και γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα». Το κύρος της πράξης χαρακτηρισμού του Δάσους εκτός από το Δήμο στήριξε και η Οικολογική Κίνηση Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Φωκιανό, από τον Διευθυντή Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Μιχάλη Φραγκούλη και τους δικηγόρους κ. Ζωή Τσοροβά (νομική σύμβουλος του Δήμου) και τον κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο (Δημοτικός Σύμβουλος). Την Οικολογική Κίνηση –ως παρεμβαίνουσα υπέρ του κύρους της πράξης – εκπροσώπησε η κ. Μ. Κουρούπη. Στη Διεύθυνση Δασών προσήλθαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Β. Νικολαροπούλου (Πρόεδρος ΠΕ.Α.Π.), Π. Πανταζής (Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών) καθώς και Ι. Θεοδωρακόπουλος και Π. Μπόλλας (επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας) όπως και ο Π. Ασβεστάς (επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας).Παρών ήταν και ο κ. Γ. Βογιατζάκης από τη Συσπείρωση Πολιτών Πεύκης ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια της κ. Γ. Κωνσταντίνου, πρώην Προέδρου του Δ.Σ. και πρώην Αντιδημάρχου Πεύκης.
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Δημοτική Συγκοινωνία

Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;
 
Εκδηλώσεις
Οκτώβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

28/11/2013 17:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Ψηφιακό Σχολείο Του Υπ. Παιδείας δια βίου μάθησης & θρησκευμάτων. Σχολικά Βιβλία 2011-2012

Δημοσίευση Δ.Πράξεων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου

>/tr>

ΟΙ 10 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση για την ανάθεση εργασίας με τίτλο "Υλοποίηση δράσεων διάδοσης, δικτύωσης και δημοσιότητας/ ενημέρωσης" υποέργο 5 της πράξης με τίτλο "Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
«παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση χρηματοοικονομικής ανάλυσης του έργου κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πέρου» που εντάσσεται στην εγκεκριμένη πράξη «Τεχνική Βοήθεια Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης», με κωδ. MIS 374180, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)»

ΕΡΓΟ:ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 87.202,30 Ευρώ
Αριθμ. Πρωτ. : 6760

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα (30) ατόμων έως επτά μήνες

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πεύκη 27/11/2012
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για Επιστημονικό και Τεχνικό Σύμβουλο Παρακολούθησης και Υποστήριξης του Σχεδίου Υλοποίησης (ΣΧΥ) του Δήμου.

ΝΠΔΔ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕ.Α.Π.
Πεύκη 4/9/2012
Αρ.Πρωτ 458
ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την εκτέλεση των εργασιών με τίτλο «ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012»προϋπολογιζόμενης δαπάνης 36.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 23%.

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ       
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΟΙ.Π.Α.Π.
Ημερομ. 20/9/2012
Αρ. Πρωτ.:  1099
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του  ΝΠΔΔ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΚΟΙ.Π.Α.Π.) ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ένδεκα (11) μηνών συνολικά, ειδικότητας έξι (6) ατόμων κατηγορίας ΤΕ βρεφονηπιοκόμων και ενός (1) ΔΕ μαγείρων με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Περιφέρεια Αττικής - Γεν. Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο, σύμφωνα με το ν.4070/12

Περιφέρεια Αττικής
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(Α) Δυνατότητα παραχώρησης ακινήτων διαχείρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
(Β) Δυνατότητα εξαγοράς ακινήτων διαχείρισης Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
(Γ) Δυνατότητα εξαγοράς βοσκοτόπων από αποκαταστημένους κτηνοτρόφους ή από νόμιμους κληρονόμους
(Δ) Δυνατότητα μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο σε ακίνητα

Περίληψη διακήρυξης για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Περίληψη διακήρυξης για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, για το έργο «Κατασκευή Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)»

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) ιατρών

Τμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΤμήμα Σκάκι ΑΟ ΠεύκηςΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

 

ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
ΠΕΥΚΗΣ